29 juni 2009

Jaha lillskruttan sover nu.. Ska ta och krypa ner ja med snart.. Man vet aldrig när hon vaknar.. Men blir nog runt 3-4 inatt och vill ha mat.. sen somnar hon om till cirka halv 7 och sover sen till runt 10..Hon är snäll lilla damen.

Idag har vi  varit i Torsåker hos Nellys mormor och Moster.. Passa på att njuta lite av solen medans mamma tog med Nelly på promenad..

Andreas börja jobba idag.. Börja med en förmiddag.. Sen nu är han på skogsbrand..
Tycker fakitkst synd om han nu.. Han gick upp klockan 5 i morse.. JObba till 14..Sen måste han bara kommit hem och så dragit iväg på skogsbrand.. Sen ska han jobba 06-14 imorgon sen har han övning på kåren 17-21 tror ja.. Stackarn..Han kommer vara go och glad att tas med.. Med i denna värme.. Som sagt stackarn.. De positiva med skogsbrand är att de blir mycket timmar som ger pengar.. :)

Idag va damerna från ovako här på lite fika.. Titta på lillskruttan..
Nelly fick jätte fina kläder av dom så de tackar vi för.. :)

Ne nu ska jag gå upp och krypa ner brevid min gofis...

Hej hej!

28 Juni 2009

Jag vet att jag inte är så aktiv här nå mer.. men har liksom så mycket annat för mig.. :)

Dom senaste dagarna har varit varma.. I vanliga fall ÄLSKAR jag värme och sol..Men nu är de inte lika populärt.. Är inte lika lätt att sitta ute plus att de är varmt åt lillskruttan.. Men men inte klagar hon för de.. Hon rä så otroligt snäll.. Ligger mesta och sover om hon inte ligger och tittar och sparkar..Sen gnäller hon till för hon vill ha uppmärksamhet eller bli  upplockad..
Sen äter hon lite då och då.. ::) Mammas snälla tjej..

Va till BVC i Fredags..Och som hon växer.. När vi åkte hem från bb för  3 veckor sen åkte vi hem med en tös som va 51 cm lång och vägde 3200.. Nu är stortjejen 53 cm lång och väger 3970..De ni.. :) Som alla säger.. De går såå himla fort..

Idag vetjag inte alls va som händer.. Blir en promenad nu snart för mig och Nelly.. Sen tror jag att vi hamnar i trädgården för att rensa ogräs.. :) Måste visst göras de med..

Ne ha en bra dag!

Hon är juh så jäkla söt så jag blir gaaaalen.. :)

24 Juni 2009

Igår va de juh andreas födelsedag.. Och som jag grejjade.. Jordgubbstårta och exotiskt fruktbricka... Men guuud så gott de vart..
Han fick även sin cykel.. Iiihhh va roligt de va att ge den till han.. :)

Solen lyser för fullt och jag sitter inne..är inte alls likt mig.. har vart inne alla dom här dagarna..Några enstaka promenader bara.. Men va gör man itne för sin lillskrutta.. Är juh för varmt för henne ute..Sen verkar hon itne tycka om när de är ljust...
Men hon är sååå snäll så..

Ne nu ska jag hoppa in i duschen..
Sen kommer mamma upp och hon hade tydligen massa ider att göra.. Gå på promenad.. äta glass.. hälsa på stina...hälsa på linus och malin med bebis.. Så inte vet jag va som vart bestämt..En sak vart då bestämt och de va att hon ville köra vagnen hahaha...

Ne nu duschen!

Hej hej!

22 Juni 2009

dagarna bara rusar fram känns de som.. Man har stort sätt hela tiden något att göra... Men nu har dom flesta sett underverket så nu kanske de lugnar ner sig lite..

Midsommarhelgen va lugn.. Mat hos mamma och pappa på midsommarafton.. Sen vart de tacos och film med Sandra och Mattias på midsommardagen...

Nu är de måndag..Och de är sooool... Hur härligt är inte de. :) Hur bra som helst..
Synd att jag har sånt skavsår under foten så kan inte gå på promenad.. :(

Idag ska de planeras Andreas dag..Han fyller nämligen 30 imorgon.. ja ni läste rätt.. 30 år blir karln.. :)

Ne nu ska jag dra fram med dammsugaren medans tjejen är hos sin pappa.. :)

Ha en bra dag/vecka.. :)

Goskruttan!Jaha imorgon är de midsommar.. Vädret är juh som de brukar.. Önskar faktiskt sol tills imorgon..
Vi vet inte alls hur vi ska göra.. Om vi ska åka och spela brännboll eller åka till gammelgården...
Sen på kvällen vet jag itne heller...Får se om vi åker förbi Anna och Fido en sväng och tittar.. Nelly blir självklart med så de blir ingen lång vistelse.. Men kul att träffa lite folk och äta lite.. :) Ja ja den som lever får se.. Kan luika gärna vara hemma också...

Goskruttan ligger och sover i soffan med pappa sin..Hon är nästan vaken hela dagarna..Hon är så himla nyfiken så hon kan inte sova.. Minsta lilla så slår hon upp ögonen.. Men nu sover hon iaf.. Får nog amma henne snart.. Sen sover hon för natten.. Hon är sååå snäll..
Min blogg kanske är väldigt tråkig just nu som bara handlar om henne. Men hon är liksom mitt liv nu.. Och jag är så facinerad av henne.. Att man kAN  älska en människa så mycket.. Kan sitta och titta på henne i timmar och bara le.. Jag är såååå stolt över henne.. Mammas älskling..!

17 JUNI 2009

Jaha här sitter jag och äter en Nekatarin och dricker pepsi.. Köttfärssåsen är klar.. Ska göra lasange idag..
Väntar bara på att andreas ska komma hem fårn möte med brandkåren.. Bara han itne blir uppsagd.. :(
lillskrutt ligger och sover hon..
Hon är helt otroligt snäll ska jag be om att få tala om.. Vaknar 24.00 04.00 och 09.00 och vill äta på nätterna och de får vi vara nöjd med..Sällan hon gnäller också..Finns visa som har de värre.. Om man säger så..
Är kanske ett lyckobarn ändå. :)

va till BVC idag..Nu väger fröken 3590.. :) Så hon får i sig mat som hon ska.. :)

Jaha uindra vad som händer på midsommar.. Upp på gammelgården och dansa runt midsommarstången kanske..
Visar väll sig... :)

Förlossningen

Tänkte skriva lite om förlossningen nu medans prinsessan sover..

Jag vakna på Söndag morgon den 7 juni och hade ont i magen.. Jag väckte Andreasoch sa att jag går och duschar för att se om smärtan går bort.. Men de gjorde den inte..
Börja klockan värkarna men fick de inte att stämma tyckte ja.. För de va 3 muin mellan varje värk och dom höll i sig i cirka 30-40 sekunder.. Shiit tänkte jag om detta är förvärkar då dör jag .. Så jag bestämmde mig hemma att jag vill då ha ryggmärgsbedövning..Ringde till förslossningen som sa att de va förvärkar..
Tillslut vid sju fick Andreas nog och ringde förlossningen och sa att vi kommer in..
Vi va helt inställda på att få åka hem igen men då skulle vi juh veta att de vara va förvärkar..
KOmmer till förlossningen.. Tar inte ens med väskan upp för JAG är så säker att vi får åka hem...

07.45 Skriver in oss på förlossningen...Då jag blir undersökt får jag veta att jag är öppen 7 cm.. Jaha tänkte ja då får jag juh inte åka hem..
Öppen 7 cm och har haft värkar i cirka 3 timmar..då tänkte ja att detta kommer gå fort..
Sen fick jag lustgas och ja va lättad att jag inte ens behövde tänka på nån spruta för klara mig bra med lustgas.. :)

10.40 går vattnet..Dock på ett väldigt konstigt sätt.. De kommer ut som en ballong.. Jag skriker till andreas att han måste trycka på knappen så personalen kommer för huvudet är i blöjan.. (Tror ja)men de va vattnet som gick.. Gick inte hål på de..???? Visste inte ens att de kunde bli så..

Sen sjönk tydligen hjärtljudet och återhämta sig inte så dom kallar in en läkare... Som bestämmer för att dom måste avsluta förlossningen med sugklocka... Hade de inte varit för den där jävla sugklockan hade förlossningen varit rätt behaglig.. Men när läkaren ska få in en stor metallgrej mellan benen medans man har värkar och en unge som vill ut så är de inte så himla skööönt.. men men.. .

11.14 Är hon ute.. Vår lilla prinsessa...  3500 gr och 51 cm lång,,

Såå jag ska inte gnälla att jag haft en hård och jobbig förlosnsingen.. Tycker 6 timmar räcker gått och väl..
Fats va npg bara för man va så instäldd på att de ksulle göra så jävla ont och ta lång tid som de gick bra..
Sitter med min journal.. däför jag kan tiderna.. annars hade jag aldrig kommit ihåg de.. haha...

Nu ska jag göra min prinsessa klar så ska vi gå och kolla när gudmor emma spelar boll.. Även fast vädret inte är så lockande men tösen måste få i sig lite frisk luft..

Nu ska jag fixa lite..
Innan jag blev mamma..

Innan jag blev mamma.. lagade jag och åt varm mat. Jag hade kläder utan fläckar. Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen. Jag sov så länge jag önskade, och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng. Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag.

Innan jag blev mamma, städade jag mitt hus varje dag. Jag klev aldrig över leksaker. Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna. Jag oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga. Jag tänkte aldrig på vaccinationer.

Innan jag blev mamma, hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, tuggats på, kissats på, ej heller blivit nypt av små fingrar. Jag hade fullständig kontroll över mina tankar, min kropp. Jag sov hela natten.

Innan jag blev mamma, hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn, så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor. Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende. Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn.


Innan jag blev mamma, hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen, för att jag inte ville lägga ner det. Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar, när jag inte kunde stoppa smärtan. Jag visste aldrig att någonting så litet, kunde påverka mitt liv så mycket. Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket. Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma.

Innan jag blev mamma, visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen. Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby. Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn. Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull.

Innan jag blev mamma, hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut för att se att allt var bra. Jag hade aldrig känt till värmen, glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen över att vara en mamma.

Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket ...innan jag blev mamma.


14 Juni 2009

Passar på att slänga in några rader här nu med.. :)

Igår vart de dop.. Och som jag va nervös att lilltjejen  skulle skrika.. Hon skriker väldigt sällan och korta stunder men ändå..  Men de gick toppen.. Hon sov i kyrkan och sov på fikat.. Mammas duktiga tjej..Sen vart de tacos hos mor och far.. Samt så spela vi spel.. Men andra ord.. Och ni som sett mig spela pch tycker jag lever mig in och blir stressad och så då ksulle ni sett far min.. :) hahahha...

Natten gick bra.. Jag va så trött.. Vet att jags ov med fröken på bröstet.. Sen vakna ja då låg hon i korgen..HUm otäckt att man inte kommer ihåg.. :)
Nu har hon typ ätit i en timme och bajsat ut de så nu är hon nöjd.. Hon har även vart vaken hela fm...
Snart kommer faster mona med familj på besök..så hon passar väll på att sova....

Passar på att visa mormor dom fina kläderna Nelly fick.. Hon är urgullig i dom.. :)


Uppdatering..

Jaaaahhhoooooo.. Har suttit och ammat nu..Funka toppen bra.. Vilket jäkla par jag och Nelly är alltså. Vi är bäst..
Nu är hon vaken för typ fösta gången idag..Sitter och leker med moster even..
Är rädd att hon itne kommer känna igen mig eftersom jag typ aldrig har henne.. Mmmm mammas fina tjej..!!Kom i itd idag till BVC.. Hade tid halv och va där 1 min i.. Vi är sååå bra.. :) Allt såg bra ut..Hon har börjat gått upp i vikt igen.. Kändes så skönt att höra.. Då vet jag att hon får i sig mat..

Imorgon är de dop för Filippa.. Och hela familjen ska dit.. Mys..Är lite nervös över hur de ska gå men som sagt barn kan skrika.. :) Även fast hon inte gjort de någon gång..Hon äter och sover och bajsar..

Kolla vilken söt body vi fick av Tomas och Madde.. :) Hoforsrocken nästa.. :)


12 Juni 2009

Ännu en natt har gått.. Sitter och äter min frukost nu. Lilltjejen och Andreas ligger kvar upp i sängen dom..
Haft en väldigt bra natt inatt om man jämnför med den i förrgår.. :P
Nu sov hon hela natten.. ja hon vakna juh och åt två gånger tror ja. Så jag är nöjd.. Men ja kan iaf inte sova..Ligger och tittar på henne och bara ler.. Åhh så söt man kan vara..

Ska till Bvc idag.. Va lite nervös ogår över att ha en tid att passa..hahha ja och planering sen har jag itne bara mig själv att planera för..

Ska ta tag och skriva om min förlossningn också.. men itne just nu.. Inte för den är så långmen ska äta upp nu.. Ringa mamma..sen ska tjejen bada och göras klar..

ne nu ska jag ringa mor viol.. :)

Presenter...

Denna fina dress fick va av farfar..dessa fick vi av Sandra,Katta och Linda.. :)Dessa fick va av madde och tomas..Sen sötnöten..

Bumblebee.. :)

Slänger in en bild på en slut andreas efter förlossningen.. :)


9 Juni 2009

Vi är hemma och mår bra alla tre... Har gått otroligt bra...

Nelly.. 3500 gr 51 cm lång och världens finaste tjej... :)Nu ska vi upp och mysa i sängen... :)

6 Juni 2009

Slänger in en uppdatering eftersom de börjar ramla in lite sms och så...

Vi är kvar hemma och har inte hänt något.. :(
Haha fick precis ett till sms.. :)

Idag blir de till att äta pizza och kolla fotboll på Västravillagatan 56... :) Trevligt trevligt..
Sen hoppas jag på att de händer något för snart blir jag galen...

Igår va vi ute och övningskörde med Even ..Första gången hon satt bakom ratten.. De va en upplevelse i särklass.. Hur kul som helst.. :) Hahahahaha klolla in klippet...och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=iIap4nWFKuI

Ha en bra dag!

Lite bilderSå gnällde man att man va tjock förr... De har man ingen rätt alls till tycker ja.. Ska vara glad om jag får tillbaka kroppen någorlunda som den va.. :(
FY FAN!

5 Juni 2009

Ännu en smärtfri natt... :(

Ser ut som de blåser orkan ute... Tur jag är inne..

Idga vet jag inte alls va jag ska hitta på.. Kanske gå upp och lägga mig i sängen och kolla på filmer plus greys..
men blir juh så rastlös.. har verkligen inget att göra idag.. Sååå segt..

Så har du tråkigt är de bara höra av dig...

Hej hej

4 Juni 2009

Jag ska sluta tjata om att jag vill att bebisen ska komma ut nu.. Men de är svårt an typ tänker på de stort sätt hela tiden .. är rätt drygt.. Minsta lilla man känner i magen så kommer tanken.. Nu är de kanske dax...
Va juh inställd på att gå över men de är väldigt tråkigt..Har man gått och väntat på ett datum och hoppas så händer inget..
Mycket bestämmer ja men tyvärr inte när de lilla livet ska komma ut..
Jag hoppas verkligen jag får innan söndag... Fast va ska jag göra åt saken om jag inte får då.. Ja inget kan jag göra..
Och jag lovar.. Jag hör av mig när jag fått.. :)

Idag är de en regnig dag.. Om ni inte visste de redan.. :)
Blir lunch på Hanssons med Sandra iaf.. Vet inte om Katrin också blir med.. de visar sig helt enkelt.

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och tycka synd om mig själv eftersom inte bebisen vill komma ut... :(

Ha en bra dag!

Effektiva Erica

De är just va jag är idag.. Har precis städat klart här hemma.. Väntar nu på att klockan ska bli ett så jag får slänga in några maskiner tvätt.. Och stor som man är har man inte så mycket kläder att välja mellan så nu när allt är i tvätten fick jag leta på nå byxer i andreas garderob.. och jag hitta ett par som är okej.. och fick även igen dom.. Toppen..
Sitter och äter lite lunch nu..
Sen får vi se va jag tar och hittar på.. Visar väll sig.. Blir till att tvätta iaf..

3 Juni 2009

Jaha idag blåser de storm ute.. eller nästan så iaf..

Har skjusat iväg Even till skolan..Slitet upp Andreas och haft iväg han till jobbet.. Plockat lite och starta diskmaskinen och bokat tvättid...  Ska väll kanske ha en liten städdag här idag.. Eller bara dammsuga av..och tvätta upp lite kläder.. Lika bra att hålla efter utifall den lille tänkt komma ut slipper den komma hem till en soptipp liksom..

Va till MVC igår.. Kan meddela att Marie Erica Jönsson har gått upp tre kilo på en vecka.. Jo du läste rätt TRE KILO PÅ EN VECKA.. trodde de inte gick men jag har då lyckas..
Allt annat såg då bra ut.. Ska dit igen nästa vecka.. om livet inte pallrat sig ut före de som jag hoppas på..
Är nog lite trångt i magen nu..Spänner rätt mycket..

Ne nu ska jag kolla runt lite...


Ha en bra dag!

2 Juni 2009

Idag ska jag erkänna att jag tycker de är väldigt sköönt med regn.. Va lite för vågad igår coh drog upp byxorna lite högre över låren och de skulle jag då inte gjort.. haha ser hemskt ut.. Och för att inte tala om hur ONT de gör..
Andreas och Even hade lagomt kul åt de iaf... Men men nu har jag iaf inskaffat mig solskyddsfaktor.. :)
Ja har även börjar flagna..

Igår vart de sola för hela slanten sen vart de storhandling på Maxi.. Så sköönt så nu har vi mat iaf i frys och skafferi..
Så nu är den lille/lilla välkommen... Plus att de regnar så skulle inte sitta fel med en förlossning nu.. :)
Ska till MVC idag klockan 9.15 och kolla lite.. får se om den fixerat sig eller ej..

Som vanligt kan jag inte sova..Så nu sitter ja här oh håller even sällskap...

Igår såg jag Sofie och Marcus "lillplutt".. Hur söt va inte han då? Jo hur söööt som helst..

Ne nu ska jag byta några ord med Even.. :)

Ha en bra dag..

Om du inte har något att göra kan du höra av dig.. Jag har inget att göra ändå.

1 Juni 2009

Är de inte härligt väder så säg.. Fast idag vet jag inte vad jag ska göra..Är faktiskt tråkigt att sitta ute helt själv på gräsmattan.. Lättare om man har sällskap.. Och va ska man hitta på då?
Andreas jobbar förmiddag och kommer vara som ett slakt när han kommer hem eftersom han itne sov något till förmiddagen.. Så han blir nog inte glad om jag börjar tjata på han att jag vill göra något..
SKulle åkte ner till banken och fixa lite med konton och sånt..Andreas ska byta bank..
Skulle behövt storhandla så man slipper de när bebisen kommer..OM den nu kommer. :)

Hum.. Undra ja va jag ska göra. SLutar att jag sitter ute och suckar på min filt.. :)
Har du tråkigt är de bara komma förbi..

Och inte har jag hört något från Sofie heller.. :( HUM!?

RSS 2.0